Full fres på turheststevne i Grimstad

Friskt tempo i galoppløpet

Over 40 deltakere deltok da Hrani arrangerte turheststevne på Frivoll i Grimstad første lørdag i oktober.

Det ble en veldig vellykket og hyggelig dag både for deltagerne og for publikum som hadde tatt turen for å se. Småpraten satt løst, og deltakerne ble heiet frem i de ulike disiplinene.

Det ble konkurrert både i sportsklasser, turhestklasser, trail, galoppløp og flaggritt, og det var mye fart, spenning og glede gjennom dagen. Det var jevn og god dømming av de tre dommerne som gjorde en strålende jobb.

Hrani har arrangert turheststevne på høsten gjennom flere år, og det har vist seg å være et veldig populært arrangement. Å kunne samles til en hyggelig dag med aktiviteter og en sosial profil bidrar til samhold på tvers av aldersgrupper og klubber.

I år var det deltagere fra klubbene Hrani, Hrimfaxi, Gladur, Hugljufur og Stormur, samt fra lokale rideklubber.

En av Hranis ungryttere, Emma Brautaset Lehland, sier at slike stevner er med på å skape samhold i miljøet. Det er både hyggelig og sosialt, og man blir kjent med nye mennesker.  I tillegg er konkurransene preget av lave skuldre, at deltakerne har det gøy, og man heier hverandre frem. Trail, flaggritt og galoppløp er veldig morsomt og skaper god stemning deltakerne imellom. Det er viktig å leke litt også, og ikke bare være seriøs.Stevneleder Anna Svenningsen synes det er helt fantastisk at så mange deltagere tok turen. Det er en utrolig fin atmosfære å være i. Folk slapper av og koser seg, samtidig som de heier hverandre frem.

Det er deltagere fra alle aldersgrupper, men spesielt gledelig er det at så mange barn og unge vil være med. Om man vil satse på å rekruttere og beholde må man nødt til å prioritere arrangementer som ivaretar bredden, og det er tydelig at hestefolket verdsetter slike arrangementer når man ser på den store deltagelsen.

 

Trailen var en populær og gøyal aktivitet

 

I flaggrittet hadde deltakerne mye å holde styr på! I tillegg til å få flaggene trygt plassert i bøttene  var farten av avgjørende betydning for plasseringen.

 

Det ble en hektisk dag for Emma Brautaset Lehland og Hannah Raustøl som red flere hester på stevnet.

 

Det var ikke bare islandshester om deltok på stevne. Elise Andersen Øiestad og Elin Øiestad deltok i 3 gang, trail og galoppløp på frieseren Arc Angel og dølahesten Jons Viljar.

 

Rekruttene Live Risholt og Linnea Fiane mottok fine rosetter for sin innsats i 3.gang og trail.

 

Belinda Sagemoen red inn til seier på flaggrittet med hesten sin Skundi.

 

Junioren Christine Svenningsen gjorde en fin visning i T3 med hesten Kraftur fra Teland.

 

Fin stemning blant to- og firbeinte på Frivoll under Hranis turheststevne 4. oktober.

 

(Tekst og foto: Anna Svenningsen)

 Malcare WordPress Security