Innholdsrikt pinsestevne i Seljord

Godt fornøyd med seieren i F2: Mari Soot Kristiansen og Gorgeir frá Gunnarsstöðum I.

 

Årets pinsestevne føyer seg inn i rekken av trivelige arrangementer i Seljord. Spennet var stort, både når det gjelder innhold, alder og nivå på deltakerne, helt i tråd med målet for det årlige familiearrangementet i NIHFs regi på Dyrskuplassen.

Startsignalet for Pinsestevnet 2019 gikk lørdag morgen 8. juni med konkurranser på grusbanen og VM-banen. Ved siden av sportskonkurranser ble det også som sedvanlig arrangert trail og flaggritt, populære klasser etter deltakelsen å dømme. Rekruttene, morgendagens ryttere, fikk også vise seg for publikum, til stor glede for stolte ryttere.

Ingeborg Bjørk Steinsdottirs kurs i bakkearbeid fikk god oppslutning, det samme gjorde fotokurset for barn og unge med Mette Sattrup.

Årets Pinsestevne hadde ikke WR-status, men de gode resultatene uteble ikke av den grunn. På passbanen viste superduoen Veronica Høgsveen Våland og Gáski frá Vindási muskler med seier i P1 og P2.

Trener Mari Soot Kristiansen hadde tatt med seg to elever fra Villingur lokallag. Med seier i T1J og firgangsklassen for juniorer hadde gullmedaljør i Nordisk 2018, Maria Gjellestad Bosvik og Djass fra Røyseland, ikke tatt den seks timer lange reisen til Seljord forgjeves. Klubbvenninna Lotte Thoresen, også hun med medaljer fra fjorårets nordiske mesterskap, red til seier i F1 og T2. Både Lotte og Maria er å finne på NIHFs rekruttlag 2019. Mari selv hadde tatt med seg sin nye satsningshest Gorgeir frá Gunnarsstöðum I, og med den sju år gamle femgjengeren sikret hun seg seier i F2.

Pinsestevnet er stevnet for liten og stor, og blant de mange dyktige barneryttere red Tiril Reinfjord til topps i V5B med Silkisif fra Nekstad. Ekvipasjen bikket 5-tallet med karakteren 5,25, staselig for en så ung rytter!

Søndagens kostymetølt ble en fargerik opplevelse etterfulgt av tidenes rytterfest med rekordstor deltakelse.

Været gikk fra ille til bedre, og da mandagens A-finaler var over, var det både sol og blå himmel å skue fra Durskuplassen.

Mer om årets Pinsestevne i Islandshestforum nr. 2/2019.

 

Glimt fra Pinsa 2019

 

Mange høstet kunnskap under kurs i bakkearbeid med Ingeborg.

Deltakerne på fotokurset hadde øvingsarenaen rett utenfor døra.

Dårlig vær la ingen demper på humøret hos deltakerne i årets Pinsestevne.

Tiril og Silkisif red til seier i V5B.

Kristina Kambo og Galdur fra Søre Skogen vant juniorenes V2, og fikk flott dekken fra Agria.

Fargerik  kostymetølt på VM-banen søndag kveld.

Trivsel for alle – på to og fire – i Seljord.