Utvikler middel mot sommereksem

Elisabet Michelson og Bio Power Protection sponser landslaget i 2019. Selv er hun oppdretter av islandshest og mor til konkurranserytter. (Foto: Privat) 

 

Historien om produktet Bio Power Protection starter med en kreativ og vitebegjærlig hestedame som ville hjelpe en hest som skulle avlives på grunn av sommereksem. 

Jeanette Olsen syntes det var utrolig at det ikke gikk an  å finne noe som kunne hjelpe, og undret seg hvordan hestekarene før i tiden løste slike problemer. Hun oppsøkte en lokal hestekar som fortsatt brukte hest i skogen, og fikk råd. Han fortalte om en blanding av oljer, tjære og honning som hadde gått arv i flere generasjoner. Dette ble starten på eventyret om Bio Power Protection.

– Jeg har utallige timer med utvikling og testing på ulike virkestoffer. Oppskriften jeg fikk var ikke komplett, og det var nødvendig å videreutvikle den, forteller Jeanette.
Hun testet den på egne hester, og drev en periode aktivt som oppdretter av Frieserhester. De har ofte andre utfordringer enn eksem, hovskjegget gir ofte grobunn for mugg og raspe. Også på dette viste det seg at oljen hadde god effekt.

Jeanette forsto at hun hadde et produkt som kunne hjelpe mange, og dette ble starten på Nordic Horsecare, som er selskapet som i dag markedsfører og produserer produktet. De er også sølvsponsor for det norske islandshest-landslaget, noe de er veldig stolte av.

Siden oppstarten i 2014 har enda en driftig hestedame tilkommet selskapet. Elisabet Michelson er blitt medeier i firmaet. Hun har bakgrunn som kjemiker, og sammen har de planer om å utvikle flere produkter innenfor samme serie for å lindre sommereksem og andre hudlidelser. Noen kjenner kanskje Elisabet fra islandshestmiljøet fra før. Hun driver med oppdrett gjennom Dysterud Breeding, og datteren er aktiv konkurranserytter. Hun har selv aldri hatt noen hest med eksem, men har sett at dette er et stort problem for mange.

– Sommereksem, eller hypersensitivitet mot knott, er en sammensatt lidelse, forteller Elisabet. Symptom er kløe og irritasjon, og resultatet er i verste fall åpne sår der hesten fortsetter å klø. Det finnes egentlig ingenting som kan fikse problemet helt. Det eneste som ville løse problemet er at hesten aldri blir utsatt for knott. Akkurat det er ikke enkelt å få til i Norge, det vet alle som har hest. Men man kan gi hestene et langt bedre liv og lindre mye om man gjør ting rett.

Kan de driftige hestedamene ha funnet oppskriften på en vidundermedisin? 

– Vi får utrolig mange gode brukertilbakemeldinger, forteller Elisabet. Det er rørende å se en del av de historiene vi får tilsendt. Mange er helt desperate etter løsninger, og blir så glade når de endelig finner noe som hjelper.

Men damene er nøkterne. De sier også at de ikke kan garantere at det hjelper for alle, ettersom forutsetningene er så ulike. Men det er vel verdt et forsøk.

Lurer du på hvordan det gikk med hesten som skulle sendes til slakt på grunn av eksem? Den ble veldig mye bedre, forteller Jeanette Olsen. Hesten ble først avlivet da dem var gammel og dårlig, og av helt andre grunner enn eksem.

Vil du lese mer om Bio Power Protection og Nordic Horsecare, gå til www.nordichorsecare.com

//AnnonsørinnholdMalcare WordPress Security