Evaluerer ridning

Kommunens eget bilde av hester på turstien.

 

Stavanger kommune evaluerer nå en prøveordning der de har tillatt riding på kommunal turvei.

Av Stein Larsen – post@trav365.no

På sine hjemmesider skriver kommunen at de ønsker de andre brukernes innspill på hvordan det har vært med hester på turveiene. Det skal danne grunnlaget for å ordningen for fortsette.

Er erfaringene gode, kan det bety at flere veier åpnes. Det igjen vil danne grunnlaget for en mal, som kanskje kan brukes andre steder i landet der hester stenges ute.

– Når du har rusla, sykla eller trilla langs turstiene rundt Godalen, og har møtt hest eller ponni på din vei, hvordan har du opplevd det? Kommunen og de skal evaluere prøveordningen med å tillate hesteridning på noen av turveiene i dette området. Og nå trenger vi dine erfaringer. Galopper inn på nettsiden vi lenker til og trav ned til spørreskjemaet. Med ditt bidrag blir kommunen bedre skodd til å avgjøre hva som skal skje videre når det gjelder hest på turstier, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Flere av brukerne av veien er islandshester, som dermed lever i spenning nå på de tobente brukernes dom i saken. Så langt er tilbakemeldingene positive.

– Har absolutt ingen problemer med det. Har aldri opplevd at de ikke tar hensyn eller rydder opp etter seg. Dette er i tillegg et fantastisk tilbud til de som ikke har lyst å bedrive med «konvensjonell» idrett. Pluss så er det sunt for barn og unge å se dyr i nærområdet, skriver en på kommunens nettsider.

– Veldig koselig med hester på turstien. Dessuten er dette en viktig fritidsaktivitet for mange barn og unge, en fritidsaktivitet som ikke tilbys så mange steder. Det må vi ta vare på, skriver en annen.

 Malcare WordPress Security