Et annerledes, men nyttig år

Sikter mot VM: Stian med Noi og Agnes med Sigur (Foto: Privat)

Ekteparet Agnes og Stian i Hjelvik har solgt bra med hester dette året. Kan det å ri ha betydd noe spesielt for mange i disse pandemi-tider, undrer de meritterte rytterne og oppdretterne. Agnes Helga Helgadottir og Stian Pedersen er neste ut i serien om hvordan pandemien har påvirket eliterytterne våre.

Siden de fleste stevner i inneværende sesong ble avlyst, fikk konkurransehestene på Jakobsgården fri en lengre periode i sommer. I september startet de opp igjen med noen lette økter på skrittemaskinen, før de begynte å ri hestene igjen i oktober.
– Vi tror hestene synes det har vært helt i orden med «covid-pause», og vi er i grunn enig. Men nå er vi skikkelig giret og har veldig lyst til at denne pandemien skal gå over fortest mulig. Nå går treningen helt som normalt mot en vanlig sesong. Vi er optimister og tror på nesten normal sommersesong. Stallens standard treningopplegg er en til to klatreturer i uken, endel innetrening i den mørkeste tiden med litt dressur og tekniske utdanning. Også noe banetrening, men det øker vi mer utover våren.
– Hvilke tanker har dere rundt VM 2021?
– Vi håper at vi skal være med å kjempe om et par plasser til VM i sporten, Stian med Nói og Agnes med Sigur, så treningen frem mot stevnesesongen blir stilet mot å ha hestene nærmest mulig formtopp til NM i juli. Det gjelder å holde hestene glade, lette og konsentrerte, så variert trening er viktig. I jula får hestene våre litt fri, det blir kun noen økter med travintervall på skrittemaskinen og kanskje en juletur eller to. I januar setter vi i gang igjen og har fokus på kondis, styrke og videre utdanning. Så bygger vi kloss for kloss mot den formtoppen som målet er å få frem på NM og eventuelt VM. Vi håper også at vi har noen unge lovende avelshester som har mulighet til å kvalifisere seg med på avlslaget.

Alt i alt har hestelivet gått sin vante gang hos Agnes og Stian, til tross for pandemien. Foruten det gode salget, har de både trent og temt hester som vanlig:
– Vi har fått god tid til å konsentrere oss om å utvikle og utdanne hestene i år. Det har ikke vært nødvendig å toppe formen når det ikke har vært konkurranser, og vi har hatt mer tid til de unge lovende! Så det har vært et annerledes, men kanskje nyttig år?

 Malcare WordPress Security