En vanlig uke for henne inneholder mye hest

Mille McGill elsker islandshestene. Foto: Anny Husebø

Mille McGill fyller 20 år i februar, bor i Stavanger og har i alle år vært medlem i Villingur islandshestforening. I fjor sommer gikk hun ut av videregående med spesiell studiekompetanse og valgte å vente med høyere utdannelse ett år for å fokusere på jobb og ulike eksamener. Og islandshest.

Av Stein Larsen  – post@trav365.no

En vanlig uke for henne inneholder mye hest, både på fritid og som instruktør, i tillegg til jobb på Mestergrønn og mye selvstudie, sammen med haugevis av andre spennende ting. I dag eier hun kun en hest; Glitra fra Fossan. Hun er født i 2008 og er etter Gauti fra Fossan og Aska fra Stora- Hofi. Glitra ble kjøpt i 2016 fra Bjarne Fossan.

– Glitra er en meget spesiell hest. Hun er kjent for å ha en stor personlighet med mye hoppe i seg og mye på hjertet. Men det er umulig å ikke bli glad i en slik menneskekjær hest. Hun er snill og god mot alle, og er veldig glad i oppmerksomhet. I tillegg har hun veldig spennende og gode gangarter, og byr på nye sider hver dag, forteller Mille.

Men islandshest-reisen begynte når mille begynte å ri på en lokal islandshest-rideskole parallelt med instruksjon på Rogaland rideklubb. Her ble hun betatt av Stigandi fra Fossan med en gang. Da bestemte hun seg fort for å drive med islandshest.

Stigandi

Stigandi kjøpte Mille litt senere, da hun var rundt 10 år, og hadde han frem til to år siden.

– Stigandi er den hesten som har betydd mest for meg gjennom min ridekarriere, sier hun.

De første årene lærte han henne alt grunnleggende hun i dag kan om islandshesten, hvor de i de senere årene utviklet hverandre. Han var akkurat den stabile, trygge og gode hesten hun trengte for å utvikle seg da hun var yngre.

– Vi ble etter hvert å se på konkurransebanen og deltok blant annet på NM i 2015. Resultatene var ikke noe å skryte av, men for en opplevelse! Denne hesten var og er min store hestekjærlighet. I dag lever han sine pensjonistdager hos en flott dame på gården hennes, sammen med en shetlandsponni.

Glitra og Mille koser seg sammen.

– Hun er en hest som er stadig under utvikling og stadig presser meg til å gå samme retning. Vi varierer treningen, og liker å holde humøret oppe med mye terrengtrening i blant annet skog og på strekk.

Sammen konkurrerer de lokalt, og har både ridd firgang og femgang. Men det viktigste for Mille er at stallen og rideøkten er oppturen i hverdagen, og at hun koser seg hver gang hun rir. Hun bruker også hesten sin til å holde seg på jorda.

– Det å gå i stallen hver dag er en pause fra alt annet og bidrar til en god livsstil og mental helse, forklarer hun.

Stødig

Mille liker å beskrive islandshesten som en stødig og troverdig rase med et utrolig gemytt: den perfekte rasen for den litt skeptiske typen. Eller den stødige.

– Islandshesten passer alle. De er utrolig gode i terreng, men også smidige og balanserte på konkurransebanen, begrunner hun.

Det beste med å ha en hest mener Mille er den terapien hest byr på.

– Å dra i stallen er absolutt nødvendig for meg hver dag. Ikke bare er det ridningen som er positiv, men alt stallarbeidet og felleskapet man bygger i en stall. Det å kunne være rundt hester og dyr er så utrolig godt for meg og mange andre, og jeg er vanvittig takknemlig for at jeg har fått drive slik i mange år. Å unnslippe virkeligheten i noen timer er noe jeg unner alle.

HAR DU EN GOD HISTORIE ELLER ET TIPS? SEND OSS EN MAIL: post@trav365.no

 Malcare WordPress Security