– En fantastisk uke!

Signe og Assi storkoste seg på deres første NIHF-cup

 

Det har vært en helt fantastisk uke med mange nye bekjentskaper og mye ridning, og anbefales på det sterkeste, sier Signe Elise Storeide, 15, som sammen med hesten sin Assi har deltatt på NIHF-cup for første gang.

NIHF-cup 2019 ble arrangert i  Fyresdal uke 30. Her deler Signe bilder og minner fra den innholdsrike uka i Telemark.

Mange aktiviteter

De 36 deltakerne på årets NIHF-cup var innlosjert på samfunnshuset i Fyresdal. Men selv om samfunnshuset var lite, hadde de god plass og mye å gjøre på fritiden, forteller Signe:
– Det var både biljardbord, fotballbane, gymsal og sofagruppe med kortspill. Det var også en fin brygge og strand som lå to minutter med sykkel unna samfunnshuset. Der badet vi hver kveld etter en lang dag hos hestene. Det å bo sammen i samfunnshuset var veldig sosialt, og siden man bodde såpass tett, ble alle godt kjent og hadde alltid noen å være med. Det var et ganske langt strekke til der hestene sto, så vi måtte enten bruke sykkel eller så kunne vi sitte på med lagledere som kjørte en del frem og tilbake. Det tok kun rundt 10 minutter å sykle dit på morgenen.

Signe kjente ingen av deltakerne fra før, men det var ikke noe problem:
– Alle var veldig åpne og inkluderende. Allerede første kvelden hadde mange blitt kjent, og vi ble alle veldig godt kjent med hverandre gjennom hele uken.

Topp med temming

Det morsomste de gjorde i løpet av uken, syntes Signe var å se Iben Andersen temme en unghest:
– Det varte i litt over en time, og i løpet av den timen hadde hesten gått fra å kun ha hatt på grime til at Iben kunne ri en runde med den med sal. Hun gikk da over fra starten av med en «miljøtrening» der hun gjorde hesten vant til hvordan tøylene vil føles i blindsonen til hesten, altså bak ørene og over nakken, hvordan trykket av salen kom til å føles, stigbøylene som ville henge løst ved magen til hesten og mye mer. Alt dette gjorde hun med et leietau, og Iben forklarte nøye hva hun gjorde og hvorfor hun gjorde det fra start til slutt. 

Fin badeplass

– Det var også veldig fint å bade med hestene på den hvite sandstranden, fortsetter Signe.
– Her var vannet varmt og hestene trakk nesten tøylene ut av hendene til rytterne sine for å kunne bade. Stranden var lang og fin så man kunne galoppere og tølte langs sandkanten uten problem. Det var mye latter og varmt vann og helt fantastisk fint å bade, mange badet for første gang med hest, og her koste jeg meg veldig.

Lærerikt

Instruktørene Lykke, Iben og Stian fikk ros for god innsats:
– Vi fikk mye undervisning av utrolig flinke instruktører. Jeg lærte veldig mye nytt, og gleder meg til å kunne fortsette å jobbe fremover med tingene Assi og jeg lærte.

Fine treningsforhold og mye god mat

– Leirplassen der vi red var jeg veldig fornøyd med. Hestene hadde en lang rekke med utekve rett ved ovalbanen. Ovalbanen lå innenfor et lite industriområde, men dette var ikke noe problem. I enden av industriområdet lå det både en bensinstasjon og en matbutikk, så vi hadde alltid tilgang på mat når vi var ved ovalbanen. I tillegg til matbutikken og egen niste fikk vi også en god lunsj og drikke hver dag som var laget i stand av frivillige i Hugljufjur Islandshestforening. Ved ovalbanen var det mulighet til å sitte på benker i skyggen og se på og snakke sammen, eller så kunne vi sitte ved bord inne i kiosken dersom varmen ble i det meste laget. Det var et passtrekke fem minutters ridning fra ovalbanen. Rundt leirplassen vi red var det masse fine skoger og en idyllisk strand som minnet om en sydenstrand. Der kunne man dra og bade med hestene etter at man hadde ridd for å kjøle både hest og rytter ned, forteller Signe.

– Jeg ville uten tvil blitt med på NIHF-cup igjen, sier Signe fornøyd. 

 

Roser arrangørene

Julie Holtesmo er også svært godt fornøyd med uken i Fyresdal:
– Denne uken har vært utrolig fin. Hugljufur Islandshestforening har gjort en fantastisk god jobb med å arrangere NIHF-cup. Treningene har vært av topp kvalitet og stevnet gikk knirkefritt! Arrangementet var godt planlagt og de hadde god struktur. Opplegget for uken var veldig godt og de hadde mange fivillige med som hjalp til for å gjøre uken best mulig for deltagerne. Jeg er så heldig som fikk være med på dette, avslutter Julie.