Byggestart for Haugaland Hestesport Arena

Til hest: Ordføreren var til stede da første spadetak ble tatt for nytt hestesportsenter i Rogaland (t.v. Torgeir Strøm). Foto: Privat

19. desember ble første spadetak tatt for nytt hestesportsenter i Rogaland. Prosjektet er endelig i ferd med å bli realisert.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Indre Haugaland Ryttersportsklubb og Faxi islandshestforening (60/40)

Om et års tid har vi: 

  • Stor og liten ridehall med klubbrom, garderober, WC tørke/vaskerom osv.
  • To utendørs ridebaner, en stor og en mindre
  • 250 m Ovalbane
  • 300 m passbane
  • To stallbygg med 20 bokser i hver

Den største ridehallen er på 71 x 30 m med en mindre hall på tvers i enden, på 20×40 m. Hallene er skilt med en «rullegardin» som i idrettshaller.
Når gardina er oppe får vi en hall på 90 x 30m.

Det er store utvidelsesmuligheter på tomta etter noen år, slik at vi har mulighet for stor og liten ovalbane i tillegg til flere staller.
Anlegget er interkommunalt og har regionalanleggsstatus fra Rogaland fylke.

19. desember ble det offisielt første spadetaket tatt med ordfører i spissen, etterfulgt av fakkeltog opp til en ridehall som ligger i nabolaget. Her var det kake, kaffi og brus. Det ble holdt oppvisning i de forskjellige ridesporter, inkludert islandshest.

Aktiviteten på anlegget vil være rideskole, sprang dressur, islandshest, terapiridning, tilpasset ridning og distanseritt. Det ligger lange grusstier i området som det er lov å ri på.

For oss som har jobbet mye for å få anlegget på plass, var dette en stor dag. Om ett år, når vi skal ha åpningsshow, vil vi få på plass noen store navn fra sporten vår for å lage skikkelig blest om islandshesten!

Torgeir Strøm / Faxi Islandshestforening

 

 Malcare WordPress Security