AVL: Stians storeslem

Stian Pedersen

Stian Pedersen og kretsen rundt ham kan feire nok et år med enorme prestasjoner. Toppet med tittelen Årets avler og Årets avlsrytter 2020.

Av Stein Larsen  – post@trav365.no

Hedersbevisningene ble utdelt på sist ukes årsmøte i NIHF.

Årets avler gikk til konstellasjonen Jakobsgården/Stall SP.

– Alf Bjørseth og Agnes og Stian Pedersen startet avls-samarbeidet i 2014. Stall SP får mellom 6-8 føll pr år i Norge, samtidig har de noen hopper på Island der de får 2-3 føll  pr år. De avler på 1.premierte hopper og hingster. Avlsmålet er at de vil avle store, vakre, robuste og sunne hester. Med godt gangartskille og at skritten skal være minst like god. Lynne skal helst være slik at hestene er samarbeidsvillige og kan ries av ryttere på alle nivå, uavhening om det blir en topphest eller en hobbyhest. En topp hest bør kunne ries av en ikke så erfaren rytter, heter det i begrunnelsen.

Årets avlsrytter slipper Stian å dele med noen.

– Stian Pedersen  har mange års erfaring som visningsrytter. Han har vist 286 hester oppi igjennom tidene. Stian driver Stall SP/Jakobsgården sammen med Agnes Helgadottir og i samarbeid med Alf Bjørseth. I 2020  viste han 10 hester på Biri, og 5 av de fra egen oppdrett, skriver avlsutvalget i sin begrunnelse.

 Malcare WordPress Security