Aktivt lokallag trosser «unntakstilstander»

Stor oppslutning om klubbmesterskapet 2020 på Frivoll.

Lokallaget Hrani har, på tross av «unntakstilstander», klart å gjennomføre en del aktiviteter denne våren og sommeren. Flere kurs er avholdt etter at det ble lettet på restriksjonene, og 8. august ble det gjennomført klubbmesterskap/kvalifiseringsstevne på Hrani-banen.

– Strålende sol, flotte ekvipasjer og dyktige dommere, samt et engasjert publikum gjorde dagen perfekt, forteller Hrani-leder Anna Svenningsen.

Hun ser optimistisk på framtiden:
– Vi har mye å glede oss til fremover med en stor og flott gjeng med barn og unge i klubben. Klubbmesterskapet viste tydelig at de har jobbet og trent godt i løpet av våren og sommeren. Fremgang og gode resultater på alle nivå er en fellesnevner for denne gjengen. Vi tror og håper at flere unge Hrani-ryttere kommer til å bli lagt merke til i konkurransesammenheng i tiden som kommer. Konkurransegruppa vår har i år 10 deltagere i aldersspennet 12-17 år og trener Trine Jonassen kommer til å følge disse tett med helgesamlinger og dagssamlinger i løpet av høsten og våren. Planen er at de også skal på en fagtur til Danmark. Det sosiale vil være et viktig fokus, og vi håper de kan bli en sammensveiset gjeng som støtter og hjelper hverandre i treningen fremover.

20. september har lokallaget planer om å arrangere turhest-stevne om alt går etter planen:
– Mulig vi utvider det til et kombinert stevne med alle klasser, også med mulighet for kvalifisering. Vanligvis har vi hatt trail, flaggritt og galoppløp, samt B- og turhestklassene. Vi har engasjerte og ivrige turryttere i klubben, som stadig imponerer, og som heller ikke i disse korona-tider har lagt på latsiden. Vil spesielt fremheve Monika Elstad Vold Terjesen og Elisabeth Abrahamsen som er et forbilde for oss andre og som stadig inviterer med på tur.

Lederen forteller at en gla’nyhet er at det i år er planlagt å arrangere en felles 2-dagers kretstrening på AGR gjennom Rytterkretsen i Agder, hvor også gangartsridning med islandshest er med:
– Målet er å samle kretsens ryttere til en felles kretsleir for å styrke interessen, kunnskapen og samholdet i kretsen. Kursene som tilbys i år er sprang, dressur, feltritt, kjøring og islandshest. Vi synes dette er et spennende konsept, og håper flere vil få øynene opp for islandshesten.

Lokallaget har også benyttet denne litt «rolige tiden» til å vedlikeholde anlegget sitt.
– Dugnadsånden har vært stor og vi har både fått malt klubbhuset, ryddet anlegget og vasket ned, noe vi er veldig glad for. Vi har også fått oppgradert innerbanen vår, noe som absolutt trengtes, avslutter Anna Svenningesen.

 

Klubbmestere 2020:
Barn: Julie Hangaas
Junior 4-gang: Herman Gundersen
Junior 5-gang: Herman Gundersen
Ungrytter 4-gang: Christine Svenningsen
Ungrytter 5-gang: Ida Kathrin Nielsen
Senior 4-gang: Anna Svenningsen
Senior 5-gang: Trine Jonassen
Feather prize: Trine Jonassen

 

Hvordan har aktivitetsnivået vært i ditt lokallag? Vi gleder oss til å høre fra lokallagsledere over hele landet! Send en kort rapport til nettredaktør, e-post: msattrup@icloud.com.

 

 Malcare WordPress Security