« Tilbake

Topp tre i Sverige

Sport
DSC 3232

Gabrielle Severinsen ble beste norske deltaker med Tigull fra Kleiva under Elmia Icelandic Power Show i Sverige (Alle foto: Sofie Lahtinen Carlsson)

Mens Kingsland Oslo Horse Show gikk av stabelen her hjemme, slo norske ekvipasjer til under Elmia Icelandic Power Show i Sverige. Best av de norske var Gabrielle Severinsen med Tigull, som tok hjem bronsen i T1. 
 
Ekteparet Severinsen red seg begge til A-finale i T1 under Elmia Icelandic Power Show. Bernt og Terna tok veien via B-finalen som de vant med poengene 7,39. Stevnet er et innendørs World Ranking-stevne, det første i sitt slag, som samlet noen av verdens beste ekvipasjer. I år ble stevnet arrangert for andre gang, og tilbakemeldingene er svært gode. 

Verdensmester i toppen
Aller best var flere ganger verdensmester i T1, Johann Runar Skulason, som sammen med Finnbogi frá Minni-Reykjum, vant T1 med hele 8,83 poeng. Ekvipasjen ledet både T1- og V1-uttagningen og ble i tillegg tildelt Feather Prize. Tre av rytterne i A-finalen i T1 fikk over 8 poeng, og blant disse var Gabrielle Severinsen og Tigull fra Kleiva på 8,17.
- Jeg var ikke helt fornøyd med egen ridning under uttakningen, men finalen er den beste konkurranseopplevelsen jeg har hatt, sier Gabrielle. 

Veldig fornøyd
Gabrielle og Bernt er begge spesielt godt fornøyd med A-finalen i tølt, der de havnet på henholdsvis 3. og 5. plass. 
-  Hestene presterte godt i forhold til forventningene. Underlaget var litt tungt de første dagene og det var en utfordring å få skikkelig god flyt. Etter hvert ble banen bedre og til finalene virket hestene som det hadde tilpasset seg omgivelsene. Vi er veldig godt fornøyde med egne prestasjoner og særlig tøltfinalen, der både Terna og Tigull viste seg fint frem, sier Bernt.
Paret opplevde arrangementet som svært vellykket. 

Et annet nivå
- Det var rett og slett ett veldig godt opplegg der både hester og ryttere. Alt er innendørs og en finner alt du kan tenke deg av fasiliteter. Ulike clinics, mange utstillere og mye publikum løfter arrangementet opp på ett annet nivå enn hva en vanligvis møter. Skjermede oppstallingsforhold med kontinuerlig vakthold, og hotell i tilknytning til messeområdet er også ett stort pluss, sier Bernt.
Hva kan norske arrangører lære av dette arrangementet?
- Dette er noe av det som kommer til å bli mer av i fremtiden. Vi i Norge burde også kunne skape ett slikt arrangement, for eksempel i forbindelse med nysatsningen "Norwegian Horse Festival" som overtar etter AEG.

Finale i F1
An-Magritt Morset Hegstad deltok med to hester under Elmia. Hun kunne kvittere med 8. plass i F1 på 6.60 etter uttakningen. 
- Mine hester har akkurat startet opp igjen etter ferie. Det har kun startet ett innendørs stevne tidligere, så jeg er veldig fornøyd med de begge to. Hlekkur kom inn i B-finale i F1, og Diva var heller ikke langt i fra finaleplass. Det er mange år siden jeg har konkurrert på dette nivået, og det er veldig motiverende å være tilbake med to så forskjellige hester, sier An-Magritt, som også var imponert over gjennomføringen av stevnet. 
- Det var ett veldig godt arrangement. God kvalitet på dømmingen, vi opplevde ingen forsinkelser, og det var god service. Innendørs WR-stevner er definitivt kommet for å bli. Man slipper dårlig vær, noe som gir like forhold, og det er veldig gøy for publikum å komme så tett på de som konkurrerer, poengterer hun.

Invitasjon til Stockholm
35.000 kroner ble fordelt på de tre beste ekvipasjene i hver klasse. De tre beste i T1 ble også invitert til å delta på "Swedish International Horse Show", som arrangeres i Stockholm 29. november til 2. desember. Totalt 12 inviterte ekvipasjer vil stille til start der. 
– Vi innleder nå en satsning på islandshestene og kjører i gang verdens første verdenscup i tølt med World Cup Icelandic Horses, uttaler Ulf Rosengren, leder i SIHS, til arrangementets nettsider.
DSC 7601
Bernt og Terna
DSC 9162
An-Magritt og Hlekkur