« Tilbake

Pinsa er årets store hesteeventyr

Sport
Pinsabilde 900

Kitty Gulløy har vært med på Pinsestevnet hvert år siden 2012. I år vant hun gratis plass på favorittstevnet sitt. – Pinsa er noe man ikke kan gå glipp av, sier Gulløy.

(Tekst: Jofrid Åsland, foto: Privat)

 

– Pinsa betyr en helg med bare hest, kos og gode venner. Det er årets store hesteeventyr. Det var her jeg for første gang fikk oppleve islandshesten skikkelig. Pinsa er noe man ikke kan gå glipp av, sier Gulløy.

Hun synes det er gøy med et stevne som strekker seg over flere dager, alle finalene er ekstra spennende.

– Jeg liker atmosfæren på Pinsestevnet. Både store og små går sammen og lager koselige stunder. I Pinsa ser man fritidsryttere, turryttere, barn og toppryttere sammen. Jeg tror dette er veldig viktig for islandshestmiljøet, da vi har så allsidige hester, forteller Gulløy. 

Siden 2012 har denne rytteren deltatt på Pinsestevne. Etter første møte med dette stevnet har Gulløy aldri gått glipp av et eneste år. 

– Mitt beste minne må være B-finalen i fjor med Eldur, min nåværende islandshest. Jeg persa meg inn i min første finale og hesten var en drøm å ri den uttakningen, sier hun.

Å vinne konkurransen som gjorde at Gulløy får delta på årets stevne gratis var kjærkomment.

– Det var kjempe gøy å bli trukket ut, og veldig kjekt for lommeboka som alltid blir litt skranten i konkurransetider. Jeg synes det er fint å belønne dem som melder seg på tidlig. Flere burde være ute i litt god tid. Det er veldig hjelpsomt for dem som skal arrangere stevnet, sier hun.

Når det gleder tips til forbedringer for framtida kunne Gulløy gjerne tenke seg en mellomklasse i Pinsa. Hun opplever at det er et stort hopp mellom fritidsklassene med V5 og T8 og V2 og T3. 

 

Stevneleder for felleskapet

Årets stevneleder liker å arrangere stevner.

– Jeg sa ja til å være stevneleder for å bidra til fellesskapet i foreningen. Jeg synes det er et spennende og utfordrende prosjekt, sier Kristina Madsen.

De siste årene har hun lagt merke til at det dessverre kan være litt trått å arrangere stevner generelt.

– Etter å ha arrangert stevner i egen klubb har jeg sett effekten av å fokusere mest på hygge, det sosiale, et variert program og samhold. Sporten er for alle, alle må starte et sted, alle er velkomne og alle skal føle seg velkomne. Om vi jobber sammen og hjelper hverandre vil sporten helt klart utvikle seg i riktig retning, mener Madsen.

Nå ønsker hun å videreføre opplevelsene hun selv hadde som ung deltaker på Pinsestevnet.

– Pinsestevnet har alltid vært på dyrskueplassen i Seljord for meg. Jeg har utrolig mange gode minner herfra, og vil at flest mulig islandshestentusiaster skal få oppleve det samme, sier stevnelederen.
Hennes mål er at deltakerne skal glede seg til neste pinse med en gang de er kommet hjem fra Pinsestevnet. Madsen trekker fram at dette stevnet gir en unik mulighet til å skape nye bekjentskaper med mennesker som har samme hobby og idrett. 

– Etter Pinsestevnet vil du komme hjem med masse ny kunnskap, du har ridd masse, du har vært med hest hele døgnet og samtidig har du kost deg med grillmat, god stemning på tribunen og masse moro. Kom og bli med, oppfordrer stevnelederen.

 

Har du ikke meldt deg på Pinsestevnet enda?

Ikke nøl med å melde deg på. Påmeldingsfristen er 1.mai. 

* Link til på melding rekrutt/salgsvisning

* Link til påmelding WR-/D-stevne

Vi vil gjerne ha med flere deltakere til årets store stevne for hele islandshestnorge. Stevnet har gjennom en årrekke vært et viktig knutepunkt der bredde og elite møtes. Det er viktig for sporten at vi klarer å opprettholde dette stevnet som er unikt i sitt slag.

 

Nytt av året er skikkelig show under rytterfesten med standupkomiker. Det blir mulighet til å høste kunnskap og utvikling på ulike stander/clinic og så videre. Noen endringer i det tradisjonelle programmet vil det også bli.

 

* All informasjon er nøye beskrevet i invitasjonen som ligger ute på NIHF sine nettsider her.