« Tilbake

Inspirerende lokallagsmøte - nytt styre på plass

Dommer | utdanning
Nynettside1DSC 6444

Stemningen var høy under lørdagens lokallagsmøte, hvor interessante foredrag og presentasjoner sto på menyen før festmiddag med prisutdeling. Søndag kom NIHFs nye styre på plass.

I alt 22 lokallag var representert ved omkring 80 påmeldte da årets Lokallagsmøte og det ekstraordinære årsmøtet gikk av stabelen på Comfort Hotel Runway ved Gardermoen 28. og 29. oktober.

Bernt Severinsen, midlertidig leder i NIHF, ønsket velkommen. Deretter fulgte en presentasjon av aktivitetene i lokallagene Villingur og Faxi:  Miriam Fossan Knudsen og Hannah Moen, begge 21 år,  henholdsvis styreleder og styremedlem i Villingur, delte "hemmeligheten bak et vellykket stevne", mens Tone Kolnes og Åshild Strøm, hhv leder og styremedlem i Faxi, fortalte om deres klubbs satsning og hva de var gode på. Her var det mange tips å ta med seg.

Sebastian Aagaard og hans danske kollega ga oss en introduksjon til det nye tidtakningssystemet som NIHF har anskaffet. Dette vil gjøre det mulig å få godkjente passresultater inn i Worldrankningen.

Þórdís Anna Gylfadóttir holdt et innlegg om Horses of Iceland, før Bjørn Kjersem tok oss med på temming av unghest.

Siste post på programmet lørdag var veterinær Thorleifur Sigfússon. Han ga oss et innblikk i hestens tannhelse med foredraget «Tannhelse i praksis».

Tradisjonen tro ble det delt ut en rekke priser under lørdagens festmiddag:

Årets ambassadør: Åsmund Bryn
Årets ildsjel: Torgeir Strøm og Åshild Strøm
Årets lokallag: Vestnes Islanshestforening
Årets seniorrytter: Nils-Christian Larsen
Årets ungrytter: Lona Sneve
Årets juniorrytter: Ayla Steinsgard
Årets bragd: Lona Sneve

Årets norskfødte hoppe: Terna fra Kleiva
Årets norskfødte hingst: Bjartmar fra Nedre Sveen
Årets hoppe: Terna fra Kleiva
Årets hingst: Bjartmar fra Nedre Sveen

I sin innledningstale ga Bernt Severinsen også honnør til styremedlemmene som har gått ut av styret, og til laglederne under VM, representert ved Anne Pedersen, sport, og Nils Ole Gilde, avl.

Pinsestevnet og Ekstraordinært Årsmøte

Søndagen startet med en gjennomgang av Pisestevnet, hvor dugnadsinnsatsen var i fokus og viktige roller ble fordelt.

Valg på nye styremedlemmer var eneste punkt på søndagens Ekstraordinære Årsmøte. Valgkomiteen hadde på forhånd gjort en stor innsats i å finne egnede representanter, og disse ble samtlige valgt ved akklamasjon.

Even Hedland ble valgt til leder, og i sin tale etter valget berømmet han og rettet en stor takk til de som hadde tredd inn i nye styreverv og ledet NIHF fra forrige ekstraordinære årsmøte fram til i dag, med leder Bernt Severinsen i spissen:
- Dere har gjort en formidabel jobb.
Hedland sa videre at han gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver med så gode styremedlemmer, og var også opptatt av at man nå må tenke nytt. Den nye lederen har god kjennskap til NIHF etter å ha ledet foreningen i perioden 2002-2011 og 2012-2016.

* Link til nytt styre i NIHF fra 29.10.2017.

Mer om lokallagsmøtet og det ekstraordinære årsmøtet kan du lese i Islandshestforum!

DSC 6498 600