« Tilbake

Byggestart for Haugaland Hestesport Arena

Avl
IMG 1484 kopi

Til hest: Ordføreren var til stede da første spadetak ble tatt for nytt hestesportsenter i Rogaland (t.v. Torgeir Strøm). Foto: Privat

19. desember ble første spadetak tatt for nytt hestesportsenter i Rogaland. Prosjektet er endelig i ferd med å bli realisert.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Indre Haugaland Ryttersportsklubb og Faxi islandshestforening (60/40)

Om et års tid har vi: 

- Stor og liten ridehall med klubbrom, garderober, WC tørke/vaskerom osv.

- To utendørs ridebaner, en stor og en mindre

- 250 m Ovalbane

- 300 m passbane

- To stallbygg med 20 bokser i hver

Den største ridehallen er på 71x30 m med en mindre hall på tvers i enden, på 20x40 m. Hallene er skilt med en «rullegardin» som i idrettshaller.
Når gardina er oppe får vi en hall på 90x30m.

Det er store utvidelsesmuligheter på tomta etter noen år, slik at vi har mulighet for stor og liten ovalbane i tillegg til flere staller.
Anlegget er interkommunalt og har regionalanleggsstatus fra Rogaland fylke.

19. desember ble det offisielt første spadetaket tatt med ordfører i spissen, etterfulgt av fakkeltog opp til en ridehall som ligger i nabolaget. Her var det kake, kaffi og brus. Det ble holdt oppvisning i de forskjellige ridesporter, inkludert islandshest.

Aktiviteten på anlegget vil være rideskole, sprang dressur, islandshest, terapiridning, tilpasset ridning og distanseritt. Det ligger lange grusstier i området som det er lov å ri på. 

For oss som har jobbet mye for å få anlegget på plass, var dette en stor dag. Om ett år, når vi skal ha åpningsshow, vil vi få på plass noen store navn fra sporten vår for å lage skikkelig blest om islandshesten!

Torgeir Strøm / Faxi Islandshestforening

 

Logo2

 

IMG 1986

Første "spadetak" ble tatt 19. desember 2018.

 

IMG 1482

Islandshester holdt oppvisning i det eksisterende anlegget til ryttersportsklubben. 

(Alle foto: Privat)