Nyheter

noimage

Ta turen til AEG helgen 17. - 18. februar!
Norske Anne Stine Haugen og Agnar Snorri Stefánsson, bosatt i Danmark, ble nylig tildelt prisene Årets Avler 2017 og Årets Kåringsrytter 2017. Gå ikke glipp av deres clinic og seminar under AEG 2018!

Agnar og Anne Stine driver i dag Stald Gavnholt, som ligger utenfor Silkenborg i Danmark. 

Det blir clinic i forkant av konkurransen på lørdag og det blir seminar både lørdag og søndag. Påmelding til seminarene er på Sporti.no.

Tema lørdag: Trening av islandshest – hvordan få det beste ut av din hest, uansett nivå.
Tema søndag: Avlsvisning – hvordan blir hesten bedømt under en avlsvisning. Hva legger vi vekt på under trening og oppbygging av en hest som skal vises

Agnar kommer fra Dalvík på Nord-Island hvor han fra barnsben av har vært med å trene hester sammen med sin far. Agnar er utdannet instruktør fra Hólar University på Island og har arbeidet profesjonelt med å trene hester i snart 20 år. Han er en av de rytterne i verden, som viser flest hester på avlsvisning, og viser hester rundt om i hele Europa. Agnar har vist i alt 636 hester i løpet av sin karriere og er flere ganger verdensmester i avlsklassene. På siste VM ble han verdensmester på den norskavlede hingsten Bjartmar fra Nedre Sveen, som også fikk prisen som VM’s høyst bedømte hest, med imponerende 9,0 for rideegenskaper! Agnar har en lang merittliste også innenfor sport, hvor han flere ganger har blitt Nordisk mester. 

Anne Stine er født og oppvokst i Meråker i Nord-Trøndelag, hvor faren Leif har drevet ridesenter i over 25 år. Hun har vært med på fjellturer fra hun var liten, og de siste 15 årene har hun arbeidet profesjonelt med å trene hester. Anne Stine har mange gode resultater fra konkurransebanen og ble verdensmester i V1 i Østerrike i 2011. Hun har også flere titler fra både norske og danske mesterskap. Anne Stine har vært en del av det norske landslaget i en årrekke.
I dag driver paret Stald Gavnholt, som ligger utenfor Silkeborg, i Danmark. Der har de mellom 70- 80 hester og får mellom 5-10 føll i året. I 2017 ble de kåret som “Årets avler” i Danmark. Den daglige driften omhandler trening, salg, undervisning og fremvisning av hester.

* Kjøp billetter og overnatting til AEG

Anne Stine Haugen og Muni fra Kvistum

Agnar Snorri Stefánsson og Bjartmar fra Nedre Sveen
 

Publisert 06.01.2018   Skriv ut artikkelen   Bookmark and Share

Reporter :  admin
Source : 


Seier til Mona og Agnes
Publisert: 18.02.2018
Agnes Helgadottir/Sigur fra Jakobsgården tok seier i firgang, mens Mona Tysland Lillehagen/Hlekkur fra Løvik vant femgangsklassen under Arctic Gaits 2018.
Stian åpnet Arctic Gaits
Publisert: 18.02.2018
Bjartmar fra Nedre Sveen med pilot Stian Pedersen i salen åpnet Arctic Gaits 2018 med en clinic - før konkurrentene i 4- og 5-gangskonkurransen inntok arenaen.
Alt klart for Arctic Gaits
Publisert: 17.02.2018
Denne helgen, 17 - 18. februar, braker det løs med konkurranser og clinics under årets Arctic Equestrian Games i Vestfold.
Det innkalles til Årsmøte i Norsk Islandshestforening lørdag 10. mars 2018 på Comfort Hotel Runway, Gardermoen. Se sakspapirer og program.
FEIF Youth Leader Event 2018
Publisert: 14.02.2018
12.-14. januar var det klart for det andre FEIF youth leader event. Dette vart arrangert i Berlar i Tyskland.
Lokallagskonkurranse 2018
Publisert: 13.02.2018
Utvalget for barn, ungdom og bredde ønsker å videreføre turkonkurransen til 2018.
Innholdsrik avlskonferanse
Publisert: 11.02.2018
Et fengende og fyldig program møtte de ca. 40 deltakerne på årets avlskonferanse lørdag 10. februar på Quality Airport Hotel, Gardermoen.
Seminarer for avlsryttere på Island
Publisert: 07.02.2018
Feif inviterer til to seminarer for avlsryttere på Skeidvellir/Island 2018.
  • x

Hovedsponsorer

Annonser

  • x
Utviklet av Cateno AS