Nyheter

noimage

Tekst: Tina Oppen, foto: Privat

I harmonitoppen
Med hele ti nominasjoner på fem ulike World Ranking-stevner denne sesongen troner norske Martin Rønnestad øverst på FEIF sin liste over "God og harmonisk ridning".

Martin utmerker seg både med sitt høye antall nominasjoner totalt, og ved at han har blitt nominert ved flest stevner.

Totalt ble 119 ryttere nominert i løpet av 2017, og helt i toppen er altså 27-åringen fra Lørenskog.
- Takk til alle ryttere som har blitt nominert for å vise utmerkede eksempler på den type ridning vi ønsker i sporten vår, skriver FEIF på sin hjemmeside.

En ære

Martin har havnet på den prestisjefylte listen fem år på rad. Vi har tatt en prat med ham om hva utmerkelsen betyr for ham personlig, og hvorfor den er så viktig for sporten.
- God og harmonisk ridning er noe jeg fokuserer på i den daglige treningen. Da føles det utrolig godt å få anerkjennelse for det man jobber for å oppnå. Det å motta en slik utmerkelse er en stor ære og gir motivasjon på veien videre mot å bli en enda bedre rytter, sier Martin.

Hvor viktig er det for deg - også sett opp mot sportslige prestasjoner?
- Rent sportslige prestasjoner står høyt. Men, det å ikke ville mer enn hva man som ekvipasje er klare for, er noe jeg alltid prøver å være bevisst på. Har jeg vist et jevnt program uten feil og godt samspill med min hest, så går jeg alltid ut av banen med en god følelse.

Hva tror du er grunnen til at du havner så høyt som du gjør?
- Jeg liker det estetiske, men ridning blir ikke estetisk uten harmoni, og harmoni kommer ikke uten gjensidig forståelse og kommunikasjon. For dette kreves utdannelse. Mine hester forstår mine hjelpere og vi kan vise programmer med få feil. Sits og innvirkning følger meg i min trening og med dette fokuset oppnås god balanse og flyt. Jeg tror og håper at dette utmerker seg i mine programmer og at det er grunnen til at jeg nomineres.

Er det nok fokus på god og harmonisk ridning slik du ser det?
- Vi er helt klart på riktig vei, men etter min mening burde det ha større innvirkning på karakteren enn hva det har i dag. Kunne man for eksempel hatt en egen karakter for sits og innvirkning som regnes inn i totalen?

Hvilke tips har du til ryttere som ønsker å utmerke seg med harmonisk ridning i tillegg til gode prestasjoner?
- Finn flyten og tren i et godt system som både du og hesten kan lære og forstå. Kontroll på egen sinnsstemning er utrolig viktig, da hesten leser oss som en åpen bok. Du skal påvirke hesten, hesten skal ikke påvirke deg. Ta deg god tid til å trene hesten sterk nok til det du ønsker at den skal utføre, og husk «medgjørlighetstanken». Med dette mener jeg hestens motivasjon for arbeid. Alle hester er forskjellige. Noen tåler mye anstrengelse, mens andre blir fort sure og demotiverte. Balanse er også et viktig stikkord. Ha en god, sterk og balansert sits. Med dette blir dine innvirkninger mer effektive og hesten kommer lettere i balanse med en balansert rytter. Slutter ting å fungere er det viktig å søke hjelp.

Du kan lese mer om Martin og hans hesteliv i Tyskland i neste utgave av Islandshestforum. 

Publisert 20.12.2017   Skriv ut artikkelen   Bookmark and Share

Reporter :  admin
Source : 


Seier til Mona og Agnes
Publisert: 18.02.2018
Agnes Helgadottir/Sigur fra Jakobsgården tok seier i firgang, mens Mona Tysland Lillehagen/Hlekkur fra Løvik vant femgangsklassen under Arctic Gaits 2018.
Stian åpnet Arctic Gaits
Publisert: 18.02.2018
Bjartmar fra Nedre Sveen med pilot Stian Pedersen i salen åpnet Arctic Gaits 2018 med en clinic - før konkurrentene i 4- og 5-gangskonkurransen inntok arenaen.
Alt klart for Arctic Gaits
Publisert: 17.02.2018
Denne helgen, 17 - 18. februar, braker det løs med konkurranser og clinics under årets Arctic Equestrian Games i Vestfold.
Det innkalles til Årsmøte i Norsk Islandshestforening lørdag 10. mars 2018 på Comfort Hotel Runway, Gardermoen. Se sakspapirer og program.
FEIF Youth Leader Event 2018
Publisert: 14.02.2018
12.-14. januar var det klart for det andre FEIF youth leader event. Dette vart arrangert i Berlar i Tyskland.
Lokallagskonkurranse 2018
Publisert: 13.02.2018
Utvalget for barn, ungdom og bredde ønsker å videreføre turkonkurransen til 2018.
Innholdsrik avlskonferanse
Publisert: 11.02.2018
Et fengende og fyldig program møtte de ca. 40 deltakerne på årets avlskonferanse lørdag 10. februar på Quality Airport Hotel, Gardermoen.
Seminarer for avlsryttere på Island
Publisert: 07.02.2018
Feif inviterer til to seminarer for avlsryttere på Skeidvellir/Island 2018.
  • x

Hovedsponsorer

Annonser

  • x
Utviklet av Cateno AS